WHA Eschengarten, Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina vrste »Braunau«, prilagojeno mrežno oko 90x35mm, pocinkano jeklo 2 mm + prašni premaz RAL

Uporaba

Polnila za balkonske ograje

Lokacija

Stanovanjski kompleks, Stipcakgasse 8, 1230 Dunaj

Leto

2020

Arhitekt

Dietrich-Untertrifaller & Atelier Heiss, Dunaj

Izvedba

Ferroplast, 4400 Steyr

Posebnosti

Kombinacija vrste mrežnih očes in kakovosti materiala je predstavljala poseben izziv za naše proizvodne tehnologe; s pomočjo fleksibilnega prilagajanja orodja za izdelavo smo lahko premagali fizikalne ovire.

INDIVIDUALNI OKVIR ZA JESENOV VRT

V okrožju Liesing v ulici Stipcakgasse 8 je po zasnovi arhitekturnega biroja Dietrich | Untertrifaller, tipičnega predstavnika predarlske šole, nastal ekskluzivni stanovanjski kompleks.

Ime kompleksa Jesenov vrt se navezuje na »mestno drevo prihodnosti«, ki ljubi sonce in hkrati nudi popolno senco. Sodobni stanovanjski kompleks sestavljata dve stanovanjski zgradbi, ki ju povezuje velika zelena površina, odlikujejo pa ga osvetljeni prostori, v katerih so uporabili dolgotrajne materiale. Tukaj se srečata kakovost in funkcionalnost, tako v notranjih kot tudi v zunanjih prostorih.
Za zaščito pred pogledi oziroma za prikaz razmejitve so se snovalci odločili za posebno vrsto polnil za balkonske ograje, ki so predstavljale fizikalni izziv za proizvodne tehnologe iz ProMetalla. Zahvaljujoč fleksibilnemu prilagajanju orodij za izdelavo, so lahko pri ProMetallu pravočasno izpolnili individualne zahteve. Eksapandirana kovina vrste »Braunau« s prilagojenim mrežnim očesom velikosti 90x35mm, je bila narejena iz dvomilimetrskega predcinkanega jekla (+ s prašnim premazom RAL). Tako so stanovalci dobili zaščito pred pogledi navzven, obenem pa imajo še dovolj dnevne svetlobe za naravno vzdušje v prostoru. Za vse, ki si želijo več, kot le stanovati.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost.
Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.