Göthestraße/Salzburg Itzling

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina, tipa „RG 12-31“, aluminij 2 mm z naknadno lasersko obdelavo in z RAL-praškastim premazom

Uporaba

Plošče balkonskih ograj

Lokacija

WHA Göthestraße 3 + 7 + 13 + 14, 5020 Salzburg

Leto

2018

Arhitekt

Gsenger Baumanagement, 5441 Abtenau

Izvedba

Schlosserei Rubländer, 9710 Feistritz

Posebnosti

ProMetall je v 6 mesecih oz. „just in time“ dobavil več kot 2500 m2 perforirane pločevine s posebnim dizajnom za več odsekov dela, samo za ta projekt in jo v posebno lasersko obdelavo predal koroškemu partnerskemu podjetju. Timsko delo Salzburga, Spodnje Avstrije in Koroške!

Več razgleda za podnajemnika prihodnosti

Naselje Goethesiedlung, prvotno poimenovano po sprva v večjem delu nepozidanem območju okoli ceste Goethestraße, je bilo zgrajeno v letih po 1970 in je takrat predstavljajo največji stanovanjski projekt v mestu.

Danes je naselje eno najbolj gosto pozidanih stanovanjskih območij v Salzburgu, kjer živi približno 2.500 prebivalcev na 13 hektarjih zemlje. Kljub temu je zaradi neposredne povezave z javnim notranjim mestnim prometom in bližnjim območjem za rekreacijo Altenbach, kompleks še vedno eden izmed bolj zaželenih bivalnih sosesk.

Stanovanjske zgradbe na cesti Göthestraße 3 + 7 + 13 + 14 so bile leta 2018 prilagojene potrebam nove generacije najemnikov. Med drugim so bili balkoni opremljeni z novimi ploščami za boljši razgled in modernimi materiali, ki bistveno izboljšajo videz stanovanjskih hiš. Podjetje ProMetall je samo za ta projekt proizvedlo 2500 m2 posebne, perforirane pločevine s (perforirane pločevina tipa „RG 12-31“, aluminij 2 mm), ki jo je v posebno lasersko obdelavo z RAL-praškastim premazom naknadno predalo koroškemu partnerskemu podjetju.

V več odsekih dela so naši specialisti za pločevino natanko po časovnem načrtu, v šestih mesecih dobavili nove plošče za balkon. Zaradi odličnega timskega dela med Salzburgom, Spodnjo Avstrijo in Koroško je obstoječ stanovanjski kompleks arhitekturno prispeval k preureditvi tradicionalnega stanovanjskega območja v za sodobno generacijo privlačnejši kompleks!

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.