Pekarna Wienerroither "Kärntnerei", Celovec

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina vrste “Karlovac”, aluminij 2mm, premazano s prahom

Uporaba

Fasada

Lokacija

Pekarna Wienerroither “Kärntnerei”
St.Veiter Str. 194
9020 Klagenfurt

Leto

2021

Arhitekt

Weingraber&Prohart Architekten ZT GmbH, Klagenfurt

Izvedba

Schlosserei und Portalbau Huber, 9470 St. Paul im Lavanttal

Posebnosti

Nova stavba KÄRTNEREI je nastala po načrtih arhitektov Weingraber & Prohart in je izredno sodobna, trendovska stavba, ki s svojo na pol prosojno fasado že od daleč opozori nase. Hiša kljub temu združuje tradicijo in sodobnost. Nekdanja nosilna kovinska konstrukcija prvotne stavbe sobam okušanja in celotni površini v velikosti 430 m² nudi šarmanten postindustrijski pridih. Ambient notranjih prostorov je stilski in resničen. Lahko rečemo, da sta se združila tradicionalna obrt in inovativnost.

POPULAREN PEK, KI IMA TUDI KLOBASE IN SIR

V Celovcu se je aprila 2021 po samo sedmih mesecih gradnje odprla stavba Kärtnerei, ki predstavlja okusen in inovativen skupni projekt podjetij Wienerroither, Frierss in Kaslabn.

Novo poslopje je nastalo po načrtih arhitektov Weingraber & Prohart ter predstavlja priljubljeno gastronomsko podjetje na 430 m2 prodajnih površin. Nova pol-transparentna fasada iz 2 milimetra debelega ekspandiranega in peskanega aluminija vrste Karlovac, je nase opozorila že od daleč, ki ne privablja samo ljubiteljev kruha in zavitka, temveč ponuja tudi veliko dobrot, kot na primer šunke in sir. ProMetall je dobavil panele ekspandirane pločevine v barvi rje, ki so jekleni nosilni konstrukciji prvotne stavbe dodali šarmantni industrijski pridih, ki se v notranjosti nadaljuje z modernimi nakupovalnimi površinami in udobni in moderni opremi. Uspešen koncept, ki nagovarja različen generacije, saj je čutiti prepletanje tradicionalne obrti in inovativnega duha.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.