Wüstenrot Salzburg

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina vrste »Rv 3-“, aluminij Almg1, debeline 3mm, eloksirana

Uporaba

Fasada / Lamelna zaščita pred soncem

Lokacija

BVH IT-Tower Wüstenrot
Alpenstraße 70
5020 Salzburg

Leto

2021

Arhitekt

MAYR ARCHITEKTEN ZT GmbH, 5020 Salzburg

Izvedba

Unterfurtner GmbH, 4963 St.Peter

Posebnosti

ZLATI REZULTAT za ProMetallovo visoko tehnološko proizvodnjo; ca 1400 perforiranih panelov z višino do metra in minimalnimi tolerancami; nadaljnja obdelava in eloksiranje fasaderstva iz Avstrije.

IT POWER sreča SHOWDESEIGN

Open Space, Shared Desks in Gaming-Lounge. Wüstenrot je z zgradbo IT-Tower na ulici Salzburger Alpenstraße ustvarila odprto in sodobno poslovno zgradbo, kjer se komunikacija piše z veliko začetnico in kjer je delo zabavno.

Salzburški tim arhitektov MAYR ARCHITEKTEN ZT GmbH je z načrtnim posegom v obstoječo zgradbo oživel zastarelo, neekonomično poslovno zgradbo. Nova poslovna stavba s fleksibilnimi načini uporabe je bil spretno dodana v že obstoječi ansambel. Notranje dvorišče so razširili in ga optično osvobodili. Zahvaljujoč novi arhitekturi, ki jo zaznamujejo skoki v višino, izstopajoče kocke in mostovi, so nastali tudi zanimivi zunanji prostori, ki se lahko uporabljajo za različne aktivnosti.

Na podlagi eloksirane fasade iz ekspandirane pločevine na obstoječem objektu so se pri novem objekti odločili za enak material v »zgovorni« različici. ProMetall je dostavil 3mm debele perforirane aluminijske panele vrste Rv 3-6 v zlati barvi. ProMetallova visoko tehnološka proizvodnja je obsegala približno 1.400 perforiranih panelov z višino do štirih metrov in minimalno toleranco. Arhitekti so se odločili za izvedbo z vertikalnimi lamelnimi tirnicami, ki se lahko zasukajo. Rezultat je kul stavba s perfektno zaščito pred soncem pri maksimalnem prepuščanju svetlobe v notranjost. Dodatno se videz stavbe spreminja še s prilagajanjem lamel, kar mu, v skladu z branšo, doda pridih znanstvene fantastike.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.