• Domov
 • Perforirana pločevina

Tag: Perforirana pločevina

WHA Dreihausgasse, 1150 Wien

WHA Dreihausgasse, Dunaj


Hard Facts

 • Material

  Perforirana pločevina tip “LV5x20/8,5×25 Alu 2mm

 • Uporaba

  Polnilo balkonske ograje

 • Lokacija

  WHA Dreihausgasse 11, 1150 Dunaj

 • Leto

  2019

 • Arhitekt

 • Izvedba

  Schlosserei Kemmer, 8251 Bruck

 • Posebnosti

  Standardna perforirana pločevina ProMetall – izvedba z linijsko perforacijo

MODEREN NAČIN BIVANJA V RUDOLFSHEIM-FÜNFHAUS

Tako imenovano petnajsto okrožje Dunaja, velja za multikulturno naselje, ne zgolj zaradi tega, od koder prihajajo ljudje, ki tam prebivajo, temveč tudi zaradi pestrosti kulinarične ponudbe, trgovin in novih, inovativnih podjetij.

Kontinuirane selitve v to četrt iz drugih, dražjih okolij imajo za posledico moderne, urbane, bivanjske kakor tudi poslovne združbe. Bližina centra in dostopnost je le še dodaten bonus. Tukaj gre za popolnoma nov trend življenja in dela, z zanimivo in pestro dodatno ponudbo lokalov in barov ter modernih poslovnih prostorov.
V ulici WHA Dreihausgasse, petnajstega okrožja, so odlične življenjske razmere. Brezčasen dizajn petnadstropne zgradbe, ki je nevsiljivo umeščena med sosednje zgradbe, z izstopajočimi podrobnostmi in uravnotežen minimalističen dizajn. Kot polnilo balkonske ograje je uporabljena perforirana pločevina ProMetall, tip “LV5x20/8,5×25 Alu 2mm. Elegantna linijska perforacija, uravnoteža lahkotnost kombinacije, v nasprotju z masivno konstrukcijo. Oblikovno uravnotežena izvedba in hkrati privlačen argument urbanega življenja v mestih, zlasti za mlado, najemniško publiko.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA – praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost.
Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

Weitere Lochblech-Referenzen finden Sie hier.
Benutzen Sie unseren Referenzen-Finder um ausgewählte Referenz-Projekte in natura zu besuchen.

Referenzfinder

Stanovanjski objekt Maria-Lassnig-Straße, Dunaj

Stanovanjski objekt Maria-Lassnig-Straße, Dunaj


Hard Facts

 • Material

  Perforirana pločevina vrste »Rv 8-16″, aluminij 2mm
 • Uporaba

  Polnila za balkonske ograje
 • Lokacija

  WHA Grüner Markt, Maria-Lassnig-Straße 32, 1100 Wien
 • Leto

  2019

 • Arhitektura

 • Kovinarstvo

  Schuh Isoliertechnik, 2013 Göllesdorf
 • Posebnosti

  Posebno REDKA VRSTA PERFORACIJE »Rv8-16« v tem primeru omogoča majhno transparantnost v višini 22%, enakomerni razmak med perforacijami, ki so razvrščene v obliki trikotnika – 8 mm perforacija – 8 mm razmak – 8mm perforacija, pa ustvarja nenavadno simetričen videz.

KO SE BESEDA SKUPNOST TUDI AKTIVNO ŽIVI

Kvartirska hiša z imenom Grüner Markt v dunajskem okrožju Sonnwendviertel prikazuje novo vrsto mestne arhitekture, tako imenovani Co-Creation Space. Tukaj se živi, dela, proizvaja in raziskuje. Koncept bivanja temelji na zamisli o deljenju, zato obstaja ogromno skupnih prostorov in prostornih teras, ki so vsem dostopne in na voljo. Trinadstropna dvorana in zamaknjeno vhodno dvorišče strukturirata tloris zgradbe in nudita raznolike notranje in zunanje prostore v urbani dimenziji. Poslovna in skupna območja so zasnovana transparentno. Stanovanja so usmerjena proti coni za pešce. Zahvaljujoč dvakratno zaviti fasadi so vsa stanovanja enako osvetljena. Transparentnost, svetloba in zelena barva imajo pri oblikovalskem konceptu osrednjo vlogo.

Vse lože in balkoni so opremljeni s koriti za rastline, s pomočjo katerih fasado prekrivajo plazilke. Polnila za balkonske ograje je ProMetall izvedel v redki vrsti perforirane pločevine  „Rv8-16”, ki omogoča majhno transparentnost v višini 22%. Perforacije so med seboj razporejene v obliki trikotnika in imajo simetričen razmak, zaradi česar  je polnilo od zunaj izjemno simetrično in estetsko. Funkcionalnost se sreča z estetiko in brezčasnimi linijami, ki odlično dopolnjujejo v prihodnost usmerjeni koncept uporabe.

Uporabite naš iskalnik referenc in si referenčne projekte oglejte v živo.

Pronalazač preporuka

Stanovanjski kompleks Simmeringer Hauptstraße, Dunaj

Stanovanjski kompleks Simmeringer Hauptstraße, Dunaj


Hard Facts

 • Material

  Perforirana pločevina vrste »Rg 10-20,78″, aluminij 2mm
 • Uporaba

  Polnila za balkonske ograje
 • Lokacija

  WHA, Simmeringer Hauptstraße 168 – 174, 1110 Wien
 • Leto

  2019

 • Arhitektura

 • Kovinarstvo

  Alkromet, H-9400 Sopron
 • Posebnosti

  “Q11” Kvartir 11 – ProMetallova perforirana pločevina poskrbi za več zaščite pred pogledi / več zasebnosti na balkonih.

WOHN- UND LEBENSQUALITÄT DURCH FLIESSENDE ÜBERGÄNGE

Nov stanovanjski kompleks z več kot 300 najemniškimi stanovanji, zdravniško ordinacijo in otroškim vrtcem, podzemno garažo ter prostranimi zunanjimi površinami in podprt s kakovostno arhitekturo. Na ta način je na ulico Simmeringer Hauptstraße prispelo razkošje, ki si ga lahko privoščite, v neposredni bližini pa se nahajajo javno kopališče, športno igrišče in različna postajališča javnih prevoznih sredstev.

Osem različno visokih samostojnih 10-nadstropnih objektov z značilno ozko obliko zagotavlja občutek urbanosti in prostranosti. Vsaka zgradba je individualno zasnovana, pri čemer zgradbe na trgu Quartiersplatz delujejo urbano-dinamično, zgradbe v notranjosti pa obdajajo zelenice in razgibane pritlične cone. Široki hodniki in skupni prostori ter lastni vrtovi, balkoni in terase omogočajo največjo kakovost gibanja in nudijo občutek prostranosti. Bivanje se tukaj na odvija zgolj znotraj lastnih štirih sten.

ProMetall je bil zadolžen, da balkonske ograje zapolni s perforirano pločevino vrste »Rg 10-20,78« iz 2mm debelega aluminija, da bi zagotovil zasebnost stanovalcev v prostranem in odprto zasnovanem stanovanjskem kompleksu, kjer se lahko vsak sam odloči, ali bo sodeloval v javnem življenju ali ne. Stanovalci so lahko tako del skupnosti, ne da bi morali živeti v izložbi.

Uporabite naš iskalnik referenc in si referenčne projekte oglejte v živo.

Pronalazač preporuka

Bolnišnica St. Josef, Dunaj

Bolnišnica St. Josef, Dunaj


Gola dejstva

 • Material

  Perforirana pločevina vrste “RDV 17-30“, aluminij 2mm, premazan s prahom, RAL 1035 biserno bež

 • Uporaba

  Ograjni elementi
 • Lokacija

  St. Josef Krankenhaus; Auhofstraße 189, 1130 Wien
 • Leto

  2017
 • Arhitektura

  Maurer + Partner, Hollabrunn – Dunaj & HD Architekten, Dunaj
 • Kovinarstvo

  HESS, 4212 Neumarkt
 • Vrhunci

  Prenova in širitev bolnišnice v letih od 2014 do 2020 Bolnišnico St. Josef, ki je del skupine Vinzenz Gruppe in se nahaja v 13. dunajskem  okrožju Hietzing, so leta 1930 ustanovile redovnice salvatorijanke

OGRAJE, KI ZDRUŽUJEJO

Dunajsko dobrodelno bolnišnico St. Josef Krankenhaus, ki je del skupine Vinzenz Gruppe in se nahaja v 13. dunajskem okrožju Hietzing ter so jo leta 1930 ustanovile redovnice salvatorijanke, se od leta 2014 renovira v več fazah.
V okviru gradbenega projekta, ki vključuje širitev porodnišnice v center za starše in otroke ter širitev onkologije, je ProMetall dostavil elemente za novo ograjo. Perforirana pločevina iz aluminija vrste RDV 17-30“ in v debelini 2 mm je bila premazana z RAL 1035 v biserno bež barvi. Prefinjena kombinacija dizajna perforirane pločevine, zlatih barvnih tonov in estetske razporeditve posameznih delov ustvarja sodobni videz arhitekture, ki ne želi nikogar izključiti ter posledično odlično odraža salvatorijansko duhovnost.

PERFORIRANA PLOČEVINA – Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.
Uporabite naš iskalnik referenc in si referenčne projekte oglejte v živo.

Iskalnik referenc

Univerza za uporabno umetnost; Dunaj

Univerza za uporabno umetnost; Dunaj


Gola dejstva

 • Material

  Perforirana pločevina vrste “Rv 1,5-3“ jeklo 1,5mm, premaz  RAL “Champagne 611”

 • Uporaba

  Notranje obloge (notranje stenske obloge, stropne obloge, delno pregradne stene)

 • Lokacija

  Ufak Wien, Oskar Kokoschka Platz 2, 1010 Dunaj

 • Leto

  2018

 • Arhitektura

  Daniel Bammer und Peter Riepl, Dunaj

 • Kovinarstvo

  Fritscher + Ferroglas, Hörsching

 • Vrhunci

  “Sodobni prostori za starimi zidovi”; naša naloga je bila zvočna izolacija in obloga sten/stropov s pločevino s posebno majhnimi perforacijami

NAVDIH ZA UMETNOSTNO USTVARJALNE GLAVE

Z novo depandanso na naslovu Vordere Zollamtstraße 7 in generalno obnovo Schwanzerjevega trakta v glavni zgradbi iz 1960-ih let na naslovu Oskar-Kokoschka-Platz 2 je Univerza za uporabno umetnost storila pomemben korak k širitvi prostorov in modernizaciji.

Dunajska arhitekta Daniel Bammer in Peter Riepl sta nekdanjo zgradbo financ spremenila v sodobni, navznoter usmerjen kampus za študente ene najbolj renomiranih kreativnih univerz v Evropi.
Ob obnovi nove lokacije je bil obsežne obnove deležen tudi Schwanzerjev trakt glavne univerzitetne zgradbe na trgu Oskar-Kokoschka-Platz 2. Z fleksibilno uporabo s studii, ateljeji, delavnicami, pisarnami in sejnimi sobami je bilo v notranjosti podrto vse do nosilnih sten, novi prostori pa so bili prilagojeni trenutnim zahtevam po funkcionalnosti.
ProMetall je poskrbel za oblikovanje notranjih, stenskih in stropnih oblog ter za pregradne stene v prostorih. Uporabili smo elemente iz perforirane pločevine vrste “Rv 1,5-3” iz 1,5 mm debelega jekla. Glede barve so izbrali premaz RAL “Champagne 611”. Nastali so svetli, navdihujoči prostori, ki naj bi postali kreativno igrišče za meddisciplinarna dela.

PERFORIRANA PLOČEVINA – Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

Uporabite naš iskalnik referenc in si referenčne projekte oglejte v živo.

Iskalnik referenc

Stanovanjski objekt Fürstenweg, Innsbruck

Stanovanjski objekt Fürstenweg, Innsbruck


Gola dejstva

 • Material

  Perforirana pločevina s posebnimi perforacijami DM19mm, aluminij 2mm
 • Uporaba

  Polnila za balkonske ograje
 • Lokacija

  WHA Fürstenweg 49, 6020 Innsbruck

 • Leto

  2016 – 2017

 • Arhitektura

  Bauträger WEINBERG, Innsbruck

 • Kovinarstvo

  Otto Platter GmbH, 6511 Zams

 • Vrhunci

  INDIVIDUALNI ProMetallov dizajn največje kakovosti – POGLED skozi dizajnerske perforacije balkonske ograje na tirolske gore!
  Tehnična posebnost: željo arhitektov po posebnem dizajnu so pri ProMetallu uresničili z individualnim programiranjem na najsodobnejših strojih.

URBANI DOM S POGLEDOM NA GORE

Ta stanovanjski kompleks iz štirih zgradb s stopničasto višino v središču Innsbrucka ne prepriča le z lego, visoko kakovostno gradnjo in pametno razporeditvijo prostorov, temveč tudi z dejstvom, da so se pri načrtovanju osredotočili na preživljanje prostega časa, mesta za počitek in veličasten pogled na tirolske gore.
Usmerjenost k naravi so podprli tudi z uporabo polnil za balkonske ograje z individualnimi perforacijami (aluminij 2mm, posebne perforacije DM 19mm), ki zabrišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo in prebivalcev ne odrežejo od dogajanja pred pragom. Arhitekti biroja Weinberg so se odločili za nenavaden in enkraten dizajn polnil za balkonske ograje, ki so jih pri ProMetallu uresničili z individualnim programiranjem na najsodobnejših strojih. Zdaj lahko ljubitelji mestnega življenja uživajo v popolnem domu v mirnem okolju.

PERFORIRANA PLOČEVINA – Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.
Uporabite naš iskalnik referenc in si referenčne projekte oglejte v živo.

Iskalnik referenc

Eurospar, Zeltweg

Eurospar, Zeltweg


Gola dejstva

 • Material

  Perforirana pločevina iz aluminija, debeline 2mm z vrsto perforacij “Bubbles B”, premazana s prahom v videzu antracita
  Fasada
 • Uporaba

  Fasada
 • Lokacija

  Eurospar, Hauptstraße 70, 8740 Zeltweg

 • Leto

  2017

 • Arhitektura

 • Kovinarstvo

  Gänsweider Metalltechnik, Söding

 • Vrhunci

  Odlična referenca za ProMetallovo novo linijo perforirane pločevine imenovane “Bubbles”; milni mehurčki malo drugače

MILNI MEHURČKI MALO DRUGAČE

Koncern SPAR je že skoraj 20 let eden od najbolj odprtih avstrijskih investitorjev za inovativno in na videz atraktivno arhitekturo.
Največji avstrijski koncern, ki se ukvarja s trgovino na drobno, na področju zunanjega videza stavi na najsodobnejše kovinske fasade iz ekspandirane pločevine ali na individualizirano perforirano pločevino iz ProMetalla, s čimer jo je vizualno uspešno povzdignil na prvo mesto med konkurenco. Leta 2017 je ProMetall v sodelovanju z avstrijskimi arhitekti in kovinarji pomagal postaviti poslovalnico Eurospara v Zeltwegu. Pri tej poslovalnici v ospredju ni le primeren videz, temveč tudi inovativna in okolju prijazna tehnologija. S prahom premazana 2mm debela perforirana pločevina iz serije “Bubbles” impozantnemu objektu doda lahkotnost in igrivo eleganco, ki deluje zelo vabljivo. Stranka že pred trgovino občuti željo po nakupovanju, kar nedvomno uresničuje cilj, ki so si ga ob oblikovanju zadali arhitekti.

PERFORIRANA PLOČEVINA – Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.
Uporabite naš iskalnik referenc in si referenčne projekte oglejte v živo.

Iskalnik referenc

Bolnica LKH Leoben

Bolnica LKH Leoben


Gola dejstva

 • Material

  Perforirana pločevina iz aluminija, debeline 3 mm s perforacijami Rv 3-5, premazana s prahom
 • Uporaba

  Zaščita pred soncem z zložljivimi drsnimi naoknicami
 • Lokacija

  LKH Leoben, Vordernberger Str. 42, 8700 Leoben

 • Leto

  2015

 • Arhitektura

  Ernst Giselbrecht + Partner, Graz

 • Kovinarstvo

  SFL, Stallhofen

 • Vrhunci

  Naj bo vertikalna ali horizontalna – ProMetallova zaščita pred soncem zmeraj deluje!
  Raznolikost, kreativnost in fleksibilnost so le nekatere od naših prednosti.

KAKOVOSTNA ARHITEKTURA ZA VSE NAS

Arhitekt Ernst Giselbrecht se je s svojo ekipo leta 2015 lotil funkcionalne in arhitekturne posodobitve 50 let stare bolnišnice.
V objekt naj bi integrirali tudi novi trakt z operacijskimi dvoranami in ambulanto. Poleg vseh funkcionalnih zahtev pa naj bi tudi sodobna arhitektura opominjala na kompetence in kakovost medicinske oskrbe v LKH Leoben. Tematika starega in novega je bila izjemno arhitekturno formulirana. S prenovo obstoječih fasad je bila bolnica LKH združena v arhitekturno celoto, ki poleg funkcionalnih zahtev upošteva tudi zahteve gradbene kulture. Zaščito proti soncu nudijo zložljive drsne naoknice. Zanje je ProMetall dobavil 3 mm debelo in s prahom premazano perforirano pločevino (perforacije RV 3-5), kar znova dokazuje našo kreativnost in fleksibilnost. Kakovostna in lepa arhitektura, ki izpostavlja vrednost zdravja.

PERFORIRANA PLOČEVINA – Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.
Uporabite naš iskalnik referenc in si referenčne projekte oglejte v živo.

Iskalnik referenc

ÖAMTC Salzburg

ÖAMTC Salzburg


Gola dejstva

 • Material

  Lamele perforirane pločevine iz aluminija, debeline 2mm s perforacijami RG 5-12,5, premazana s prahom
 • Uporaba

  Zaščita pred soncem – vertikalne lamele
 • Lokacija

  ÖAMTC Salzburg, Alpenstraße 102-104, 5020 Salzburg

 • Leto

  2016

 • Arhitektura

  SNP, Wien

 • Kovinarstvo

  Griesser, Nenzing

 • Vrhunci

  ProMetall kot individualni spremljevalec od zasnove do izvedbe – od vizualnih ciljev in tehničnih možnosti, prek ekonomske optimizacije do proizvodnje po meri in pravočasne dostave.

TRADICIONALNO PODJETJE SE PREDSTAVI V NOVI LUČI

Nova zgradba avstrijske avto-moto zveze ÖAMTC poimenovana “Salzburg Nord”, je bila postavljena leta 2016 po načrtih arhitekturne skupine SNP, ki je kar najboljše uresničila številne funkcionalne in urbanistične vidike projekta.
Zunanjo podobo zaznamujejo različne enote, ki jih je mogoče prepoznati glede na različni material, barvo in različne vrste zaščite pred soncem. Fasada iz s prahom premazanih in zložljivih lamel za zaščito pred soncem, katere postavitev je od oblikovanja do realizacije spremljal ProMetall, poleg visokega udobja za uporabnike zagotavlja tudi živahen in osvežujoč videz. Projekt, ki naj bi strankam sporočal jasnost, odprtost in transparentnost, predstavlja uspešen primer perfektnega svetovanja s strani podjetja ProMetall, tako na področju vizualnih zahtev in tehničnih možnosti, kot pri ekonomični optimizaciji, množični proizvodnji in pravočasni dostavi.

PERFORIRANA PLOČEVINA – Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.
Uporabite naš iskalnik referenc in si referenčne projekte oglejte v živo.

Iskalnik referenc

Stanovanjski objekt Anton Freunschlaggasse, Dunaj

Stanovanjski objekt Anton Freunschlaggasse, Dunaj


Gola dejstva

 • Material

  Perforirana pločevina iz pocinkanega jekla, debeline 1,5mm z individualno dizajnersko perforacijo “Milni mehurčki”

 • Uporaba

  Polnila za balkonske ograje

 • Lokacija

  Wohnhausanlage Anton Freunschlaggasse, 1230 Wien

 • Leto

  2015

 • Arhitektura

  Steffel Gressenbauer & Partner, Wien

 • Kovinarstvo

  Wippel, Eisenstadt

 • Vrhunci

  Milni mehurčki – iz ProMetallove serij “Bubbles” – perfektna alternativa za standardne balkone

Videz milnih mehurčkov za boljšo voljo

Ko gre za nepremičnine, zgolj funkcionalnost več ne zadostuje. Zahteve po udobju, trajnosti in energetski učinkovitosti se večajo, hkrati pa se veča tudi želja po privlačni arhitekturi.

Stanovanjski objekt Anton Freunschlaggasse so v arhitekturnem biroju Steffel, Gressenbauer & Partner zasnovali na modernem, svežem dizajnu v obliki belih polnil za balkonske ograje v videzu milnih mehurčkov. V kombinaciji z zeleno fasado objekta poskrbi perforirana pločevina iz pocinkanega jekla in z individualnimi dizajnerskimi perforacijami (iz ProMetallove serije Bubbles) za svež veter v 23. dunajskem okrožju. Več kot uspešna alternativa v morju standardnih balkonov in v arhitekturi 08/15.

PERFORIRANA PLOČEVINA – Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.
Uporabite naš iskalnik referenc in si referenčne projekte oglejte v živo.

Iskalnik referenc

 • 1
 • 2

naslov

ProMetall d.o.o.

Šmartinska cesta 130

SI-1000 Ljubljana

Pokažite se Google Maps »

Na voljo smo Vam

pon - pet or 8.00-16.30 ure

Kontakt

Pisarna za obdelavo

naročil: +385 (0)1 373-4248

Vodja prodaje Slovenija

GSM: +386 40 490 808

FAKS: +385 (0)1 373-4685

Email: office@prometall.si

 

Iskalnik-
referenc


© Prometall
Top